Jump to content

sunflower9

Advanced Members
  • Content count

    51
  • Joined

  • Last visited

About sunflower9

  • Rank
    Member

Previous Fields

  • Gender
    Female

Recent Profile Visitors

552 profile views
  1. The Green Wave

    I believed Ahmadinejad is a good man, and I still want to believe that. I just hope all the killings and torturing didn't happened when he is in power. I just don't want him to be punished if he really done that... You know... karma... Thank you! I do hope you will continue to post again with your notes... The documentary about Revolution... can we watch in from Youtube? Oh... so there are some other groups? I did not know that. Thanks for pointing out.
  2. The Green Wave

    Assalamualaikum.. Has anyone here watched the documentary The Green Wave? http://www.thegreenwave-film.com/ I watched it and to be honest I found it disturbing. Look, I'm not Iranian and I don't know lots about political situations there but I respect Mr Ahmadinejad. And I'd be honest, I feel disappointed when I saw the movie - when I know all the killings, the beating and torturing of the innocent people happened under his regime. Please could someone enlightened me what really happened on the Election Day of 2009? Is this Mr Mousavi a good guy? Is Iran suppress human rights? Thanks.
  3. (salam) Dah lama menyepikan diri dari shiachat. Harap2 semuanya sihat belaka. I'm just wondering since Malay community is quite big in here, is there any AB Malaysian community in overseas, particularly in UK/ROI? Saya tak kenal ramai AB in real life but I would love to. I went to a Husainiyya the other day but all of them are Iraqis, and to be honest I am more comfortable to mingle with my own races. Am not a racist ke apa, if I'm racist I won't be here where I am now, tapi yelah, kalau dapat kenal komuniti AB di kalangan orang kita sendiri, rasanya lebih seronok kan? Kalau ada sesiapa di sini yang bukan di Malaysia, boleh bagitau saya? Tak perlu tulis di sini, boleh mesej saya since saya dah bukan basic member :)
  4. hi

    you mentioned on a post about mlk thistle mixture, are you interested in this due to some kind of health issue

  5. (salam) Did someone really barge into this forum before? This is really, really sad. I want to write the letter, but now I'm afraid they are going to find me. :(
  6. 200 Shias Arrested In Malaysia

    90 marhalahs????!!! How many kilometers are that??? :o
  7. Oh No!!! :( Mereka dah dibebaskan ke? (Tak mahu komen tentang fitnah, sebab itu sajalah modal dari dulu sampai la sekarang)
  8. Please Recommend Some Good Books...

    (salam) Brothers & Sisters, Do you know any good books about Imam Mahdi a.s and about Judgment Day/Armageddon/Qiyamat? Please recommend them. Thank you. S
  9. (salam) Tumpang tanya, saya perasan semua niat ada Qurbatan Ilallah. Apakah maksud Qurbatan? Kenapa menggunakan Qurbatan? I'm sorry if this is like a childish question, but I need to know. Thanks.
  10. Is It Disgusting...?!

    Nope, nope disgusting at all... In fact, in the future, the man and the wife will look like that they are the same age... I see this a lot. There are this man that much younger than the wife when he got married, but the last time I saw him, he look much older (that's coz I know his age), but his wife look younger than she should be.
  11. (salam) I'm reading Jihad and Shahadat by Ali Shariati, Taleqani and Mutahhari :)
  12. (wasalam) (salam) Alahai sdr khairul, cuba sdr baca balik apa yg sdr tulis dan sdr layman tulis... ada benarnya kata2 sdr layman itu. Cuba sdr bayangkan kalau ini bukan chatroom, tapi alam realiti. sdr tiba2 jumpa seseorang di jalanan, lepas itu sdr terus usulkan kepada orang itu boleh tak sdr ikut saja ke mana dia pergi? tentulah ia mendatangkan syak wasangka, dan menakutkan org tu pula. Atau sdr kecil hati dgn kata2 NHGauth tu? kalau sdr betul2 nak mendalami AB, saya syorkan sdr bacalah dulu buku2 atau dlm internet ni banyak sumber AB... kalau sdr ada soalan, then sdr minta penjelasan dari mereka di chatroom ni. saya pun begitu juga, sebab saya AS dan baru berjinak2 dgn AB. saya harap kalau sdr betul2 ikhlas nak belajar tentang AB, sdr tak putus asa dan berkecil hati. kan sesuatu tu perlu diusahakan dan mendapat banyak halangan sebelum mencapai kejayaan?
  13. Ahah... lupa nak cek ada tak dalam English. Ishhhh... teruknya manusia... sampai sanggup menghalalalkan apa saja demi niat tak suci mereka. Musa Al Musawi la pulak... Nama pengarang fiktif pun pun boleh bertukar2... Hmmm... :dry:
  14. (salam) Saya terjumpa ini semasa merayau2 dlm Internet, tapi saya paste separuh saja ya: Judul Asal : Lillahi Tsumma Li at-Tharikh (Untuk Allah Kemudian Untuk Sejarah) Judul Buku : Mengapa Saya Keluar Dari Syiah? Penulis : Sayid Husain al-Musawi Penerbit : CV. Pustaka al-Kautsar, Jakarta Timur,August 2002 Pengedar : Pustaka Indonesia, Wisma Yakin, Kuala Lumpur. ------------------------------------------------------- Peristiwa di mana Ulama'-Ulama' besar Syi'ah keluar dari aliran sesat ini memang sudah tidak asing lagi malah ada di antara mereka yang disembelih dan dicincang mayat mereka setelah mereka secara terbuka bertaubat dari fahaman sesat lagi merbahaya ini. Antara tokoh-tokoh Syi'ah yang bertaubat adalah Ayatullah Uzhma Imam Sayid Abul Hassan al-Asfahani, Sayid Ahmad al-Kasrawi, al-Allamah Sayid Musa al-Musawi, Sayid Ahmad al-Katib, Abu al-Fadhl al-Burqui dan lain-lain lagi. Buku yang sedang diulas ini adalah berkenaan dengan Sayid Hussain al-Musawi seorang mujtahid dari alirang Syiah yang kemudiannya mengumumkan secara terbuka bahawa beliau bertaubat dari aliran sesat ar-Rafidhah ini dan beliau mendetailkan bukti-bukti kesesatan Syi'ah yang diambil dari kitab-kitab muktabar mereka sendiri. Sayid Hussain al-Musawi dilahirkan di Karbala dan mendapat pendidikan di kota ilmu (hauzah) di Najaf. Beliau telah lulus dengan cemerlang di situ dan dianugerahkan derajat Ijtihad oleh tokoh besar Ulama' Syi'ah iaitu Sayid Muhammad Hussain Ali Kasyif al-Ghita. Persoalan saya, untuk berlaku adil, apa pendapat AB sekalian tentang buku ini? (saya belum membacanya) dan siapakah Sayid Hussain al Musawi ini? Tq.
×